Adresându-ne angajaților, în unele momente (precum diminețile de luni), întrebarea este retorică 😊, dar îndreptând perspectiva spre angajator, ne-ar plăcea să existe un set de reguli infailibile care ne ajută să menținem un nivel ridicat al implicării și atenției angajaților: 

Învață, învață, învață

Posibilitatea de educare continuă (prin cursuri de specialitate sau de dezvoltare personală) îi ajută pe angajați nu doar să își îmbunătățească CV-ul, ci și să își pună abilitățile în sprijinul activităților zilnice de la birou, să fie mai creativi, să privească problemele și din alte unghiuri. Acest tip de stimulent poate lua o varietate de forme, de la cursuri externe până la întâlniri de mentorat între manageri și angajați, pentru a- i instrui și a le transmite din experiența lor de lucru. Toate aceste strategii nu numai că sporesc cunoștințele individuale și ale companiei ca întreg, dar reprezintă și o recunoaștere a muncii depuse de angajați.

Working Homer Simpson GIF - Find & Share on GIPHY

Creează o conexiune

Știm, sună clișeic, însă viața angajaților nu se rezumă doar la cele 8-10 ore petrecute la birou. Cunoașterea situației familiale, a planurilor și priorităților angajaților sunt cu atât mai importante cu cât statisticile cu privire la forța de muncă sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Celebrul echilibru între viața profesională și cea personală este, pe cât de cunoscut, pe atât de greu de atins, de aceea cele mai ușoare modalități prin care vă asigurați că angajații sunt (puțin mai) fericiți includ programul flexibil, creearea unui mediu de lucru în care aceștia se pot exprima liber cu privire la situațiile problematice, zile de lucru de acasă etc.

Music Video Rihanna GIF - Find & Share on GIPHY

Un singur proiect, nenumărate posibilități

Fiecare echipă este structurată astfel încât fiecare angajat să realizeze task-urile la care a dovedit în trecut că are cele mai bune rezultate/ cele mai multe cunoștințe, ÎNSĂ recomandarea noastră ar fi tocmai opusul: în loc să mergeți la aceleași persoane pentru același tip de sarcini, oferiți-le membrilor echipei posibilitatea de a-și asuma sarcini pe care nu le-ar fi făcut în trecut. Dați-le șansa de a învăța lucruri noi și de a lucra cu alți membri ai echipei. Politica ușilor deschise îi va ajuta să adreseze întrebări și chiar să dobândească alte abilități.

Shining Schitts Creek GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

Bravo,ai…umor!

Îmbinarea jobului cu amuzamentul poate transforma un loc de muncă dintr-un spațiu de unde de abia aștepți să pleci spre casă într-unul în care activitatea se transformă în carieră/vocație. Viața profesională ocupă mai mult de 1/3  dintr-o zi, iar atunci când angajații sunt fericiți, învață și dezvoltă într-un ritm diferit, sunt energizați și implicați. A smile a day keeps the stress away!

The Office Nbc GIF - Find & Share on GIPHY

Cei trei R: Respect, Recunoaștere, Recompensă

Nailed It The Office GIF - Find & Share on GIPHY

Dacă despre primul R am discutat până acum în forme variabile, despre Recunoaștere și Recompensă recomandarea noastră este să implementați programe stimulative pentru recunoașterea realizărilor în echipă. Stimulentele financiare și beneficiile reprezintă o modalitate excelentă de a îmbunătăți gradul de implicare a angajaților și de a încuraja excelența. Prin acest lucru recompensați realizările profesionale ale fiecărui angajat și stimulați performanța echipei.